Hírek            Felhívás!        Iskolánkról         Videóink         Galéria          Sportélet        Német N.O.     Újságcikkek       Naptárunk            Étlap          Ebédbefizetés      Kapcsolat

 

A Könyvek éjszakája

Idén is megrendezésre került iskolánkban az”éjszakai könyvvarázs”című programunk. Ez már hagyománynak számít nálunk, mert hatodik éve tartjuk ilyenkor, május végén.

Május 26-án, szombaton este 8-tól hajnal fél 3-ig tartott a program. Aki ezen szeretett volna részt venni, annak el kellett olvasni Rideg Sándor:Indul a bakterház, Mándy Iván: Robin Hood című könyvét, vagy Nógrádi Gábor humoros könyveinek egyikéből prózát kellett előadnia. Ezeken kívül a regényekből jelenetet kellett rögtönözni és eljátszani.

Mivel végre jó idő volt, most másodszor tábortűzzel „vágtunk bele az éjszakába”. Büfésünk, Péter Bácsi zenélt és énekelt, jó hangulatot teremtett. Addig mi az udvaron limbóztunk a Hungária Limbóláz című nótájára. Mindenki nagyon élvezte. Azután bementünk az iskolába, és minden felsős osztály tanulói 5-6 fős csapatot alkotott, mert csapat versenyekkel folytattuk a mókát: prózát mondtunk, jelenettel készültünk, és riportot készítettünk. Ezt követte az első „betyáros” feladat, a köcsögtörés. A csapatokból egy önkéntes  bátor gyereknek be kellett kötni a szemét, megforgatni forgószéken, kezébe adni 1 botot, majd csapatából egy irányító szavakkal vezette a cél, azaz a  köcsög felé. Minden csapat sikeresen oldotta meg ezt, vagyis törtek a köcsögök rendesen. További betyáros feladatok: íz próba (magyar fűszerekből), bajusz festés bekötött szemmel, „bor ivó verseny” és kincskeresés. Ezekben  mindannyian részt vettünk. Nagyon tetszettek ezek a vicces feladatok. De a kincskeresés és a bor ivó verseny tarolt a legnagyobbat. Sötétben, elem lámpával kellett az iskola folyosóin a kincseket, azaz a csoki tallérokat keresni. A „bor ivó versenynél” kézhasználat nélkül kellett meginni 1 pohár teát vagy alma levet. Ez már nem sikerült olyan hibátlanul, hiszen folyt a lé mindenhol, nem csak a torkokban. De sebaj!! Jó móka volt ez is.

Mivel nagyon fáradtak és ügyesek voltunk, szünetet kaptunk, és jutalmul enni-inni lehetett, nem is akármit!  a szendvicsek mellet friss gofri és tea is készült.

Amikor az óra elütötte a hajnal 2-őt, lassan pakolni kezdtünk, és végül fáradtan haza indultunk. Ez egy feledhetetlen éjszaka volt, és aki nem jött el, az vessen magára, mert egy borzasztóan jó élményt hagyott ki. Ez volt eddig a legjobb éjszakai könyvvarázs. Köszönjük minden tanárnak és más felnőtteknek, akik ezt megszervezték: Bogi néninek, Klári néninek, Margit néninek, Ildikó néninek,  Babi néninek a könyvtárból, Vincler Timi néninek, Nagy Laci bácsinak és Péter bácsinak.

Hock-Sirsom Viktória 7.b.