Hírek            Felhívás!        Iskolánkról         Videóink         Galéria          Sportélet        Német N.O.     Újságcikkek       Naptárunk            Étlap          Ebédbefizetés      Kapcsolat

 

Lovagok és lovagvárak – projektzáró

Projektzáró2012. május 5-én a lovagkorról szóló projekt záróeseménye került megrendezésre az osztályunkban. Eljöttek meglátogatni tanáraink és a szülők. Négy csoportban dolgoztunk, amelyekbe négyen-öten tartoztak. Szerencsére az osztálytermünkben voltunk, mert nem igazán szeretek idegen helyen lenni.

Először Arany János Toldija alapján Miklós vágyait és a cseh bajnok legyőzését játszottuk el. A jelenetek után a középkorról szóló szövegek feldolgozása került sorra, eközben minden csapatból egy-egy ember kiment a táblához a csapatok kezdőbetűjét iniciálé formájában lerajzolni. Ez után a történelem tantárgyhoz kapcsolódó feladatok következtek. Bogi néni úgy oldotta meg, hogy számok mögé rejtette a villámkérdéseket. Ezt követően minden csapat bemutatta a várat, amit épített. Papírból, gyurmából, homokból és LEGO-ból voltak megalkotva a várak. Mindezek után jöttek a matematikai feladatok. Először két templomot kellett megnevezni alaprajz és több nézetből készült fotók alapján. Utána megépítettük kockákból az egyik templomot. Az egészségtan tantárgyhoz kapcsolódó feladatokban kérdésekre válaszoltunk és hibás szövegeket javítottunk. Ez nekünk hibátlan lett. Majd jelmezt öltöttünk, kimentünk a zsibongóba és táncoltunk. Középkori lakoma zárta az eseményt.

Nekem tetszett a projektzáró. Jó volt, hogy mindenki valamilyen módon részt tudott venni a munkában.

Kővári Marika néni, Nagy Boglárka, Mészáros Klári néni, Ragoncza Imre és Gulyás Zoli bácsi állította össze a feladatokat. Vajda István, Fónagy Daniella, Barabás Géza és Bodnár Krisztián szüleinek köszönjük a remek lakomát!

Montalbano Frediano, 6. osztályos tanuló