Hírek            Felhívás!        Iskolánkról         Videóink         Galéria          Sportélet        Német N.O.     Újságcikkek       Naptárunk            Étlap          Ebédbefizetés      Kapcsolat

 

Üljünk le...

Pár héttel ezelőtt még vissza is kérdezhettünk volna: „De mire?” Most már ez is múlt idő, köszönet érte Nagy László igazgató úrnak és a szülői összefogásnak. Nyolc hónappal ezelőtt szülői kezdeményezésre elindult egy adománygyűjtés, melynek végeredménye 70.000 forint lett. Ez sajnos kevés volt egy többfunkciós EU szabványos játszóalkalmatossághoz – hinta, mászóka, függeszkedő – ehhez nagyjából 280.000 forintra lett volna szükség.

Padok az iskolaudvaronA most kihelyezett tizennégy pad sem jött ki az összegyűlt összegből. A padok lábait az iskola udvarán álló régi kötélmászó tartószerkezetéből alakítottuk ki. A sódert és a cementet a H-WOOD-KER Építőanyag Kft., a faanyagot az IRGA fatelep, a festéket, csavarokat, zárszelvényt, laposvasat, végelzáró dugót a VasVil Bt. biztosította részünkre, jelentős árkedvezménnyel. A végösszeg így is 96.000 forint lett.

A kosárpalánkok lassan a helyükön!A két kosárpalánkot ingyen kaptuk, egy most beiratkozó első osztályos gyermek apukájától, Boronyai Zoltántól. Köszönjük szépen!

Konfár József lakatosmester vállalta, hogy munkaidő után a „nyers” csőanyagból kész padlábakat varázsol. Neki is köszönjük!

A festés-mázolás, csiszolás, palánkfestés Tóth Imre iskolagondnok keze munkáját dicséri.

Május 12-én szombatra hirdettem meg a társadalmi munkát, amire sajnos elég kevesen jelentkeztek, MEGINT!!

Akik viszont eljöttek:

 • Bólya Gábor
 • Mészáros Imre
 • Bende nagypapa
 • Bálint Károly
 • Fazekas Viktor
 • Puszta Tamás
 • Jancsó Gábor
 • Jakab Kelemen István
 • Varró Gábor
 • Koszó Dávid
 • Nagy László igazgató
 • Pivarcsi Gábor SZMK elnök

Ők viszont a felhívásnak eleget téve „teljes fegyverzetben” – ásó, lapát talicska – jelentek meg.

Készül a paprikás krumpli...Nagyné Szedlák Rozália, Almási Miklósné, Fazekasné Rácz Gabriella, Varga Zsanett és Illyés Erika, akik a bogrács körül serénykedtek. Ők biztosították számunkra az ellátmányt, reggelire lila hagymás zsíros kenyér, a munka végére pedig paprikás krumpli kolbásszal és kovászos uborkával. Köszönjük szépen, finom volt, a megfeszített egész napos munka után nagyon jól esett a korai estebéd.

Rég láttam már ilyen lelkes, tenni akaró szülőket, senkit nem kellett noszogatni, mindenki végezet a dolgát, égett a kezük alatt a munka. Az eredmény szemmel látható!

Két nevet szeretnék megemlíteni: Jancsó Gábort, aki segítő szándékkal, kerepesi lakosként jött el, valamint Bende nagypapát, aki Kecskemétről jött el külön, hogy a Szilasligeten lakó és idejáró unokáinak segíthessen. Azért ez elgondolkodtató...

Mikor fogják már fel végre emberek, hogy nem csak követelőzni, számon kérni és vélt sérelmeinknek hangot adva kell az igazgatót vagy az SZMK-t megkeresni, hanem ötletekkel, segíteni akaró önzetlen szándékkal is fordulhatnak hozzánk úgy, ahogy mások is teszik.

Van egy 10-15 fős kreatív csapat, gyere, csatlakozz hozzánk, segítsd a munkánkat, mert csak közösen tudunk eredményeket elérni!

Nagy tisztelettel szeretném megköszönni a május 12-i hétvégi társadalmi munkában résztvevő szülők, pedagógusok önzetlen segítségét, valamint Nagy László igazgató úrnak, hogy mindenben partner volt!

Lesz folytatás, számítok rátok!

Pivarcsi Gábor

SZMK elnök