Hírek            Felhívás!        Iskolánkról         Videóink         Galéria          Sportélet        Német N.O.     Újságcikkek       Naptárunk          Étkezés          Sakkpalota        Kapcsolat

 

Iskolánk története

Iskolánk rövid története

Kerepesen az oktatás valószínűleg a XVI-XVII. században már rendszeresen, szervezett kereteken belül zajlott, azonban erről az időszakról közvetlen adatokkal nem rendelkezünk.

1857-ben a római katolikus iskola megkezdte működését, amely 1910-től rámai katolikus népi iskolaként működött és – a második világháború utolsó napjait leszámítva – folyamatosan tanulási lehetőséget nyújtott a kerepesi ifjúságnak.

1980-ig ebben a régi épületben zajlott az oktatás, azonban az épület állapota nem tette lehetővé a további használatot, ezért az iskola 1980-ban kezdte meg működését jelenlegi épületében Cseh Imre igazgatósága alatt.

1980-ban nyílt meg az intézmény jellegzetes sárga épülete, ehhez 1985-ben készült el a fehér épület, amelyben hat új tanterem volt található. 1994-ben elkészült a sportcsarnok is, amelyben színvonalas sportolási lehetősége van a diákoknak, valamint az idősebb korosztályoknak is.

1992-ben a 2. Számú Általános Iskola név helyett intézményünk felvette a Széchenyi István Általános Iskola nevet, amelyhez kapcsolódóan a mai napig rendezvények, diákvetélkedők köthetők. Iskolánk épülete 2010-ben volt 30 éves, ehhez kapcsolódóan egy rendezvénysorozat is megrendezésre került, amelyről információkat a rendezvény honlapján is találhatnak.