Hírek            Felhívás!        Iskolánkról         Videóink         Galéria          Sportélet        Német N.O.     Újságcikkek       Naptárunk            Étlap          Ebédbefizetés      Kapcsolat

 

Német Nemzetiségi Oktatás

¤Versenyeink                          ¤Fényképek, Videó


 

Advent Schönbrunnban
 
December elején egy verőfényes napsütéses napon az osztrák fővárosba, Bécsbe látogattunk. Hajnalban, még sötétben gyülekeztünk iskolánk udvarán. Közel 60 diák várakozott mosolyogva, izgatottan, kis hátizsákját igazgatva, hogy felszállhasson a buszra. 
Tavaly Bécs belvárosában jártunk, idén Schönbrunnt vettük célba. Megérkezésünk után első programpontként végigjártuk a kastély előtt felállított adventi vásárt. Mindenki kigyönyörködhette magát a csodálatosnál csodálatosabb kézműves karácsonyi díszekben, kézzel készített játékokban, kóstolhattunk házi készítésű finomságokat. Kihasználva a napfényes időjárást, felsétáltunk a Gloriettéhez, ahol lélegzetelállító panorámában volt részünk, beláttuk nem csak a kastély környékét, de a főváros nagy részét is. 
11 órakor csapatunk kettévált: a felsősök a Schönbrunn kastély Imperial Tour tárlatvezetésén vettek részt, míg az alsó tagozatos gyerekek a Kindermuseumba látogattak, ahol többek között válogathattak a korhű gyerek ruhák között, és fel is próbálhatták azokat. Remek móka volt! 
Elhagyva a kastélyt metróra szállt az egész csapat, és a Stefansdomhoz utaztunk. Itt közösen megtekintettük a székesegyházat, majd mindenki lehetőséget kapott, hogy az adventi vásárban apró emléktárgyakat vásárolhasson szeretteinek. Végül már a késő délutáni szürkületben, élvezve, és csodálva a dekorációs világításokat épületeken, utcákon, toronydarukon, átsétáltunk a Maria-Theresien-Platzra. Itt fáradtan, de élményekkel gazdagodva felszálltunk buszunkra, és meg sem álltunk Kerepesig.
Külön köszönet iskolánk német tanárainak, akik nemcsak megszervezték, lebonyolították ezt az élménydús kirándulást, hanem idegenvezetőként is helyt álltak az osztrák fővárosban.