Hírek            Felhívás!        Iskolánkról         Videóink         Galéria          Sportélet        Német N.O.     Újságcikkek       Naptárunk            Étlap          Ebédbefizetés      Kapcsolat

 

Aktuális Híreink

<<vissza


Nemzetiségi Német Énekverseny

   Az 1. Regionális Német/Nemzetiségi Német Énekverseny nagy sikere után a Kunterbunte Welt civilszervezet és a kerepesi Német Nemzetiségi Önkormányzat a kerepesi Széchenyi István Általános Iskola, Kerepes város, a XVII. kerületi Német Nemzetiségi Önkormányzat, valamint a Raabe-Klett Kiadó támogatásával kiírja a 2. Regionális Német/Nemzetiségi Német Énekversenyt.

Az énekversenyt Budapest XV., XVI., XVII. kerület és Kelet-Pest megye óvodásainak, 1-2. osztályos tanulóinak, 3-4. osztályos tanulóinak, és 5-8. osztályos tanulóinak rendezik meg. A résztvevők egyénileg vagy csoportban (max. 7 fő) vehetnek részt rajta.

Énekanyag: minden résztvevőnek két német vagy magyarországi német dalt kell elénekelnie. Ez lehet két népdal, vagy egy népdal és egy műdal. A dalok szabadon választottak, de kapcsolatban kell állniuk az ez évi témával: Tiere im Frühling (Az állatok tavasszal). A dalok szabadon feldolgozhatóak, de felismerhetőnek kell maradniuk. Az előadást hangszeresen kísérhetik, de ez sem előnyt, sem hátrányt nem jelent az elbírálás során. Azonban a szakmai zsűri a legjobb zenei kíséreteket különdíjban részesíti.

A verseny időpontja: 2015. március 18., szerda 14 órától (az óvodás gyerekeket előreláthatólag szintén aznap, de egy korábbi időpontban fogják meghallgatni.)
Helyszín: Forrás Művelődési Ház, 2144, Templom utca 3.
Jelentkezési határidő: 2015. február 27.


Újévköszöntő német nemzetiségi műsor

 


Kedves szülők és gyerekek!

 Újévköszöntő német nemzetiségi estünket 2015. január 9-én pénteken 17 órakor tartjuk a kerepesi Szent Anna templomban.

Mindenkit szeretettel várunk, hogy megnézze, mennyi mindent tudunk már németül.

A téli szünet idejére nagyon jó pihenést kívánunk minden szereplőnek és hozzátartozóiknak, talákozunk az új évben!

                                                                                                                               Zsuzsa néni,  Erzsi néni


Szent Márton napja 2014:

 

        

             Látogatás a Szent Anna templomban                      Német Nemzetiségi Önkormányzat vendéglátása  


Németverseny 2. osztály

Németverseny 4. osztály


Kedves Szülők, a következő linkkel azoknak szeretnék segíteni, akik egy-egy szó helyes kiejtésével bajlódnak. A legnagyobb német szótár internetes változatában ugyanis van egy szolgáltatás, amely ki is mondja a keresett szavakat.

Címe: duden.de

A „suchen” azaz keresés mezőbe beírva a szót, megjelenik a találatok száma. Az alján piros betűkkel a következő szöveg: Zum vollständigen Artikel klicken sie hier. Vagyis a teljes cikk megjelenítéséhez kattintson ide.

A megjelenő sárga csíkokban az „Aussprache”, vagyis kiejtés címszót kell keresni, kicsit le kell görgetni a menüt, kis hangszóró jelzi, ha jó helyen járunk. Kattintás, és már hallható is a szó.

A szemfülesebbek találnak az oldalon helyesírás ellenőrző funkciót is, ide be kell gépelni vagy másolni a szöveget, vagy online felolvasásokhoz is lehet kapcsolódni.

Sok sikert a használathoz!


 


2014 augusztusában a Kerepesi Német Önkormányzat immár harmadik alkalommal rendezte meg egy hetes német táborát.

A programban német nyelvórák, fürdés az Aquaworldben és a mogyoródi Aquaparkban, karaoke est, filmnézés a Sugár moziban, valamint látogatás szerepelt a közeli Equus Hungária Alapítvány állatsimogatójában és a Csokoládé Múzeumban.

 

Jó lapozgatást kívánunk a fényképalbumokban!


A képekre kattintva galéria nyílik!


 

Állatmenhely

 

 

Aquaworld

 

 

Csokoládé múzeum

 

 

Német óra

 

 

Emlékek

 

<<vissza