Iskolánk rövid bemutatása

Iskolánk csendes kertvárosi övezetben helyezkedik el. Megoldott parkolási lehetőség, és rendszeres buszjárat könnyíti a gyerekek iskolába járását.

Kisgyermekes családoknál fontos szempont lehet, az iskola épülete mellett elhelyezkedő újépítésű bölcsőde.

Az egész napos iskolában tartózkodás elengedhetetlen feltétele a szabadidős tevékenység. Ezt a célt szolgálja az iskola első és hátsó udvara. Az udvar sok fával, szabad területtel, játszótérrel és sportpályával rendelkezik,

A 2012/2013-as tanévtől iskolánkban német nemzetiségi oktatás folyik felmenő rendszerben.  A heti 5 óra nyelvtanulásnak köszönhetően diákjaink eredményesen vesztnek részt különböző nemzetiségi versenyeken.

Nagy hangsúlyt helyezünk tanulóink angol nyelvi oktatására is. Az első évfolyamtól kezdve lehetőség van angol nyelvű szakkörön való részvételre, amelyet a negyedik évfolyamtól induló nyelvi képzéseink tesznek teljessé.

Informatikatermünkben jól felszerelt gépek várják a tanulni vágyókat, valamint folyamatosan történik az osztálytermekben a számítógépek projektorok elhelyezése. Ezzel is igyekszünk szemléletesebbé, színvonalasabbá tenni az iskolai oktatást.

A művészeti képzés zenei ágazatát képviseli az énekkar, a szolfézs és hangszeres oktatás (fuvola, zongora, gitár). Ünnepségeinket iskolánk énekkara teszi színesebbé.

Intézményünkben 2017 óta működik az iskolai könyvtár.  A könyvtári órák és a folyamatosan bővülő könyvtárkészlet széleskörű ismeretszerzésben segíti diákjainkat.

A sportolási lehetőség sokrétű iskolánkban.  A testnevelés oktatása nem merül ki a tornatermi órákban, hiszen harmadikosaink heti rendszerességgel tanóra keretében úszásoktatásban vehetnek részt. Ezáltal minden gyerek meg tanulhat úszni.

A mozgáskultúra fejlesztésében közreműködik az órarendbe illesztett tánc tanulása, ez egyben kikapcsolódás és élmény is számukra.

A lehetőségek tárát bővítik a külsős oktatók is: judo, foci, karate, zumba, akrobatikus rock and roll foglalkozásokkal.

 
 

 

Iskolánk Kerepesen belül - térkép


Nagyobb térképre váltás

A térkép a jobb felső sarokban található gombokkal nagyítható vagy kicsinyíthető tetszés szerint!